مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران

نمونه پيشينه تحقيق, فصل دوم پايان نامه ,چارچوب نظري پيشينه پژوهش

مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران

۸ بازديد ۰ نظر

مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران

مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران

دسته بندی علوم انسانی
فرمت فایل doc
حجم فایل 21 کیلو بایت
تعداد صفحات 13
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

توضیحات :

مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران در 13 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.

بخشی از متن :

مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران

ادبیات پژوهش

ارائه خدمات اجتماعی، اقتصادی در راستای محرومیت ذاتی همه جانبه از افراد آسیب دیده ناشی از شرایط مختلف اجتماعی، توان و نیروهای کارآمدی را در چهارچوب یک سازمان یا سیستم خاص می طلبد. همسو با این حرکت ارگانها، نهادها و مؤسسات دولتی و خصوصی در امر خدمات اجتماعی – اقتصادی فعالیت دارند.یکی از سازمانها که در سطح کشور به ارائه خدمات برای قشر محروم جامعه اشتغال دارد، سازمان بهزیستی کشور است.

بهزیستی به مجموعه متشکلی از تدابیر، خدمات، فعالیت ها و حمایت های غیربیعه ای اطلاق می شود که به منظور بسط رحمت اسلامی در جامعه، و حفظ ارزشها و کرامات انسانی در جهت گسترش خدمات توان بخشی، حمایتی و رفاهی، امدادی و بازپروری و کمک به تأمین حداقل نیازهای اساسی گروه های نیازمند جامعه صورت می پذیرد و افراد خانواده های بی سرپرست و نیازمند، معلولین جسمی و ذهنی ، آسیب دیدگان سوانح طبیعی و غیرطبیعی ، ناسازگاری و منحرفین اجتماعی را در بر می گیرد.

علاوه بر این بخش بهزیستی به منظور ادای قسمتی از این جامعه به شهدا، جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی ، در سر لوحه فعالیتهای خود امکانات مناسب زندگی برای بازماندگان و خانواده های شهدا و نیز خدمات ضروری به ویژه توان بخشی را جهت معلولین انقلاب و جنگ تحمیلی تأمین و ارائه می‌کند.

بهزیستی امروزه خانواده های بی سرپرست و نیازمند را در پناه نظام جمهوری اسلامی تحت حمایت خویش دارد و با پرداخت هر چند محدود رابطة خویش را با خانواده ها حفظ کرده است تا مانع از انحرافات اخلاقی و اجتماعی بشود فرصتی باید تا خانواده را به استقلال اقتصادی، فرهنگی، نفسانی، اجتماعی برساند.

تاریخچه ای کوتاه از بهزیستی در ایران

خدمات بهزیستی به گونه ای ساده طی قرنها در جوامع و کشورهای مختلف از جمله در سرزمین اسلامی و در کنار خدمات اجتماعی دیگر نظیر آموزش و درمان حرفه آموزی و اشتغال از طریق نهادهای مذهبی، خانواده، و بازار به گروههای محروم ، کودکان و خانواده های بی سرپرست، زنان بیوه، سالمندان و در راه ماندگان، آسیب دیدگان از حوادث طبیعی (سیل، زلزله، طوفان) و مصائب جنگی، گدایان و ولگردان ، معلولین، جذامیان و بیماران غیر قابل علاج ارائه می شده است.

بعدها از اوایل قرن 16 میلادی با افزایش تولید و درآمدهای ملی و به دنبال آغاز فرایند صنعتی شدن در برخی کشورها، ابعاد خدمات اجتماعی توسعه یافت و قرن نوزدهم و بیستم شاهد توسعه و گسترش وسیع این خدمات بود. دولتها ابتدا در این امور مشارکت کردند و بعدها مسئولیت سیاست گذاری و ارائه خدمات کلیدی را در این حوزه از طریق تصویب قوانین و مقررات و نظامهای خدماتی و رفاه اجتماعی به عهده گرفتند.

پیشرفت علوم و فنون نیز تأثیر مهمی بر توسعه خدمات بهزیستی بر جای گذارد. بالاخص نوآوری و کشفیاتی که در حوزه روش شناسی (متدولوژی) و فن شناسی (تکنولوژی) مربوط به تعلیم و تربیت، پزشکی، روان شناسی، شیمی و بیولوژیکی و غیره به وجود آمد، باعث شد که نه تنها نتایج مفید آنها عاید افراد سالم شود بلکه بسیاری از معلولان و محرومان جامعه نیز از آنان بهره‌مند شوند. بعدها در قرن 19 آموزش و پروش نابینایان و ناشنوایان نیز مورد توجه قرار گرفت.

مرحوم جبار باغچه بان در سال 1304 اولین کلاس تعلیم کرد و لالها را در آذربایجان به نام باغچه اطفال و بعدها نیز در تهران در سال 1311 تأسیس کرد . از طریق برخی هیئت های مذهبی، مسیحی خارجی مراکز درمانی و حمایتی برای بیماران و معلولین تأسیس شد.

در دوران کوتاه مشروطبت و بعد از آن نسبت به ایجاد شیرخوارگاه (1304) مریض خانه ها و دیوانه خانه ها (مراکز بیماران روانی) اقدام شد.از ابتدای قرن 12 هجری شمسی به علت توسعه خطوط حمل و نقل و وسایل موتوری و نیز گسترش صنایع سبک از جمله (صنایع نساجی) و توسعه راه آهن دولتی که موجب افزایش حوادث کار منجر به صدمه و قطع عضو و معلولیت می شد، دولت از اوایل سالهای 1300 نسبت به تصویب رساندن و اجرای قوانین و مقررات خدمات درمانی و نوعی تأمین اجتماعی بهزیستی اقدام کرد.

فهرست مطالب :

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.